В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

BVCA на турне за инвестиции

Георги Пенчев, Партньорства и събития BVCA, и Мария Маринова, мениджър на BVCA, В развитие, 16.05.2017

Георги Пенчев, Партньорства и събития BVCA, и Мария Маринова, мениджър на BVCA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Пенчев, Партньорства и събития BVCA, и Мария Маринова, мениджър на BVCA. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С инициативата BVCA on Tour Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA) има за цел да представи на българите в чужбина какво се случва на предприемаческия фронт в България, да запълни информационния вакуум и да ги вдъхнови да стартират бизнес в страната. Това коментира Георги Пенчев от Партньорства и събития BVCA в ефира на "В развитие" с Велко Каменов. 

През последните няколко години в България се наблюдава ръст на стартиращите компании, като се провеждат над 50 конференции, насочени към предприемачеството, сподели от своя страна мениджърът на BVCA Мария Маринова. 

По думите ѝ София успя да се превърне в третата стартъп столица на Европа. По модела на ЕС се използват успешно европейски публични средства за дялови инвестиции в стартиращи компании, подпомагащи екосистемата в България. Успешно се привличат и финансови ресурси от множество частни фондове, коментира още Маринова.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие