В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акцентите от изминалата седмица - второто място в Евровизия и безпрецедентната кибератака

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg, В развитие, 15.05.2017

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg и Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg и Златко Желев, главен редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една хубава новина, която е част от събитията от изминалата седмица – това е второто място на България на Евровизия, което е невероятен успех за страната ни.

Това коментира главният редактор на Dnes.bg Златко Желев. Заедно с главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов те направиха обзор на най-важните събития от изминалата седмица в предаването „В развитие“ с водещ Велко Каменов, а също така представиха акцентите от предстоящите дни.

Бойчо Попов коментира кибератаката от края на миналата седмица, която, според доклад на Европол, е засегнала 100 хил. организации в 150 страни по цял свят и е на „безпрецедентно ниво“. От своя страна Microsoft разкритикува американското правителство, че съхранява софтуерни кодове, които могат да бъдат използвани от хакери.

„Тази атака показа, че нито една държава не е защитена“, отбеляза той.

Срещата на новоизбрания кандидат за еврокомисар Мария Габриел с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, която най-вероятно ще се проведе утре, е събитие, което ще се следи тази дни, отбеляза Златко Желев. А според Бойчо Попов ни очаква една интересна седмица по отношение на макроикономическите данни.

Вижте повече в следващото видео:

 

 

Последни новини
Още от В развитие