В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Четвъртата индустриална революция е най-голямото предизвикателство за Европа

Винченцо Боча във В развитие, 12.05.2017

Винченцо Боча, председател на Конфиндустрия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Винченцо Боча, председател на Конфиндустрия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Четвъртата индустриална революция е най-голямото европейско предизвикателство. Това каза Винченцо Боча, председател на Конфиндустрия, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "То трябва да се разглежда най-вече като промяна на начина на мислене, за да се изработват изделия, които са са все по-секторно специализирани. Това означава завладяване на определени ниши от пазара. Това е начина да се завладее целия свят".

"Погледнато в европейски мащаби основен въпрос е индустриалния, а европейският пазар е един от най-богатите пазари в света. Той е с по-голям принос и от американския пазар и бъдещото развитие трябва да се разглежда през призмата на индустриалното сътрудничество".

Италия обръща посоката на курса на икономическото си развитие и за това има много положителни сигнали, каза още гостът. "Има една определена група от предприятия, които са доказателства за това. Излизат от кризата по един достоен начин". 

Не може да се каже, че кризата в Европа и Италия се отразяват негативно на търговските отношения с България, сподели Боча. "Напротив, по-скоро това бе една възможност компаниите да се снабдят с ново оборудване и да могат да обърнат посоката на развитието си, както в Европейско ниво, така и в световен мащаб".

Какви са възможностите на България за развитие във времената на четвъртата индустриална революция? Съществува ли възможност за по-голямо задълбочаване на българо-италианските икономически отношения? Какви са проблемите, с които се сблъскват малките и средни предприятия в Италия и сходни ли са тези в България?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие