В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Медиите вече не служат на обществения интерес

Наташа Пирц, адвокат, В развитие, 11.05.2017

Наташа Пирц, адвокат, снимка: Bloomberg TV Bulgaria Наташа Пирц, адвокат, снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Свободата на словото е неотменимо важно условие за всяко демократично общество, но това не означава, че тя е безгранична.

Това заяви адвокатът Наташа Пирц, която бе един от лекторите на на конференция „Образование и бизнес: 6“, организирана от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria.

Темата, по която дискутира Наташа, бе свързана с медиите и границите, които те трябва да си поставят. Пирц е била ръководител на Информационната комисия в Словения и е отговаряла за защита на личните данни.

„Свободата на словото не е абсолютна, тя е ограничена от правата на останалите, а медиите пресичат тази граница. Те вече не служат на обществения интерес. Ако пишат единствено за неща, които са интересни на общността, това е различно, защото очертават жълта линия, която е премината, и която означава, че това вече не е сериозна преса“, подчерта Пирц.

Според нея думите могат да убиват и образованието на медиите, на журналистите, на обществеността е единственият начин да бъде подобрена тази ситуация не само в медийния свят, но във всяко общество по света.

Вижте цялото участие в следващото видео:

 

Последни новини
Още от В развитие