В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво означава да бъдеш винен дегустатор, консултант и журналист

Яна Петкова, винен консултант, обучаващ и журналист, В развитие, 11.05.2017

Яна Петкова, винен консултант, обучаващ и журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Яна Петкова, винен консултант, обучаващ и журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Образованието по винен маркетинг изисква финансова инвестиция, много четене и много дегустиране. Това коментира виненият консултант Яна Петкова, която бе един от лекторите на шестата конференция "Образование и бизнес: 6", организирана от Bulgaria ON AIR с подкрепата на Bloomberg TV Bulgaria. 

WSET е британска образователна институция, която към момента е световен лидер в образованието в света на виното и спиртните напитки. 

По думите ѝ през учебната 2015-2016 72 хил. кандидати са държали изпити от различни нива на WSET по света. 

Образованието по винен маркетинг може да бъде кауза и награда, коментира консултантът. "Българското вино никога не е било толкова добро, колкото към сегашния момент. То има нужда от адекватно представяне в обществото и на световния винен пазар, което виненият маркетинг може да му даде, за да може то отново да намери своето място на винената карта на света. Професията е за хора, за които каузите имат значение", посочи тя. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие