В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските пазари – добро място за инвестиции поне до края на 2017

Ивайло Ангарски, изп. директор на Компас Инвест и Драгомир Великов, директор Инвестиции в компанията, В развитие, 11.05.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Със сигурност до края на 2017 европейските акции биха давали добра възможност за инвестиция. Това основно се дължи на намаляването на политическия риск в следствие на това, че по-важната част от изборите (в европейските държави - бел.ред.) отмина. Не на последно място самите европейски компании през последното тримесечие показват резултати, много по-добри от досега. Друго добро място за инвестиции са и възникващите пазари, както като акции, така и като облигации.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова Драгомир Великов, директор Инвестиции в „Компас Инвест“. Гост в студиото по темата за текущите пазарни динамики и възможности пред инвеститорите беше и изпълнителният директор на компанията Ивайло Ангарски.

„2016 беше изпълнена с много несигурност около геополитическата обстановка, имаше неяснота накъде ще поемат политиките на централните банки. Това породи опасения дали компаниите ще могат да продължат темпа си на растеж на фона на страховете на инвеститорите за забавяне на глобалния икономически растеж“, обобщи от своя страна Ангарски.

„През последните месеци няколко неща имат основно значение за пазарите. На първо място това са 100-те дни откакто президент на САЩ е Доналд Тръмп и по-точно политиките, които той предприема, и това доколко спазва предизборните си обещания. За изненада на мнозина той започна стриктно да следва това, което обещаваше преди изборите. Тепърва очакваме да видим изпълнението на двете най-важни негови обещания – намаляването на корпоративните данъци с 15% и политиката му за насърчаването на инвестициите в инфраструктура“, каза още Драгомир Великов, според чиито думи вторият основен фактор, оказал ефект на пазарите, са президентските избори във Франция.

Подробна дисекция на тези въпроси, както и подробности относно дейността и резултатите на „Компас Инвест“ на фона на пазарните волатилности, вижте във видеото:


 

Последни новини
Още от В развитие