В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Спокойствието на пазарите – нож с две остриета

Бойчо Попов, гл. редкатор на Investor.bg, В развитие, 03.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Изглежда, че инвеститорите са загърбили всичките си опасения, но това може и да е нож с две остриета.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Иван Нончев главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. Гостът в студиото направи обзор на динамиките в политически и икономически план в глобален мащаб от изминалата седмица.

В САЩ Федералният резерв очаквано не промени политиката си (непроменени останаха лихвените нива – бел.ред.), но имаше по-ясни индикации какво ще се случи в следващите месеци. В същото време долната камара на Конгреса на САЩ гласува с малко мнозинство проекта за отмяна на Obamacare, а републиканците и демократите се споразумяха за временния бюджет, така че да не се спре работата на американските власти“, обобщи Попов.

Поглеждайки глобално, цената на петрола през изминалата седмица тръгна надолу на фона на увеличаването на добива на американските производители, като достигна най-ниските си нива от края на миналата година“, добави още той.

Обстоен обзор на най-важното от миналата седмица, както и преглед на предстоящите акценти в геополитически и икономически план очаквайте - в прикаченото видео:

 

Последни новини
Още от В развитие