В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Petroceltic възнамерява да инвестира 10 млн. долара в България

Доналд Уолкът, изп. директор на Petroceltic, във В развитие, 09.05.2017

Доналд Уолкът, изпълнителен директор на Petroceltic. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доналд Уолкът, изпълнителен директор на Petroceltic. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Petroceltic е най-големият производител на природен газ в България и нямаме търпение да се срещнем с новия енергиен министър, за да обсъдим бъдещите си инвестиции. Възнамеряваме да инвестираме още и в момента имаме идеи за проекти за над 10 млн. долара което включва свързването на нови кладенци и докарване на нови резерви. Това каза Доналд Уолкът, изпълнителен директор на Petroceltic, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев. 

"По отношение на енергийния сектор в света и по-специално секторът на въглеводородните горива, в които работя от 35 години, днес ние се намираме в добра среда на предлагане. В Европа започват работа нови доставчици на газ. Те могат да нараснат значително, както и количеството на изнасяната продукция. Бъдещето на предлагането на горива в Европа е стабилни цени на горивата и добро предлагане. В останалия свят също се намираме в много уникално положение на стабилно предлагане. САЩ също увеличава капацитета си за износ на природен газ, което разбира се е от полза за купувачите". 

Как политиката влияе на бизнес решенията? Има ли България сериозни залежи на природен газ, както се говореше? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие