В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сегментът BSE International като част от развитието на капиталовия пазар

Васил Големански, БФБ, В развитие, 05.05.2017

 Васил Големански, изп. директор в Българската фондова борса. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Големански, изп. директор в Българската фондова борса. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Процесът по създаването на борсовия сегмент BSE International е стартиран преди 6 месеца. Той е и част от мерките за развитието на капиталовия пазар. Това заяви един от изпълнителните директори на Българската фондова борса Васил Големански в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Идеята по създаването на такъв пазар е въз основа на съвместна инициатива между Българската фондова борса и немската борса, на база на което да можем да предложим на нашия пазар активи, с които се търгува на европейски пазари, поради факта, че много от институционалните инвеститори в момента участват и инвестират в такива активи“, обясни той. По думите му идеята е тези активи да бъдат достъпни по начина, по който са достъпни и българските активи, като се използва платформата на БФБ.

„Планирали сме между 70-80 компании, на които да бъде предоставен този сегмент“, заяви Големански и допълни, че очакванията на БФБ са до септември да има първи качени дружества на пазара.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие