В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Френските избори: Макрон vs Льо Пен

Емил Георгиев във В развитие, 05.05.2017

Емил Георгиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Емил Георгиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

И политици и пазари, във Франция и по света, всички са се втренчили в изборите и желанието е да се приключи с ясен победител. Социологическите данни показват, че това най-вероятно ще е Макрон, но ако победата ще е за Макрон, тя няма да е толкова ясна, за да се покаже титаничният сблъсък между тези двама несистемни политици. Това каза Емил Георгиев, Либерални идеи за България и Европа, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.  

Дебатът между Макрон и Льо Пен се задържа на  много ниско ниво. Стана ясно, че Льо Пен харесва лесното политическо говорене не по същество, изтъкване на проблеми, но не и предлагане на решения. Това вкара Макрон в по-различна светлина - повече в ролята на експерт, а не на визионер, обясни Георгиев.

"През цялото време не свалиха от лицата си ужасните ехидни усмивки при всички нападки, които разменяха, което беше връх на политическото лицемерие, което би затвърдило мнението, че всички политици са "от един дол дренки", независимо от коя посока на политическото пространство идват".

Как ще изглежда Франция след изборите? Ще се стигне ли до отмяна на мажоритарната система? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие