В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Резултатите от следващия кабинет ще се видят на полувремето

Доц. Румяна Коларова, преподавател в СУ, В развитие, 28.04.2017

Доц. Румяна Коларова, преподавател в СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Доц. Румяна Коларова, преподавател в СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Резултатите от следващия кабинет "Борисов 3" могат да се очакват на втората година от неговото управление. Това коментира преподавателят в СУ доц. Румяна Коларова в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

По думите ѝ при сегашното формиране на правителство има ясно форматирани приоритети и свобода на действие. "В споразумението между ГЕРБ и Реформаторския блок тези неща не бяха много ясно показани. По-важният въпрос е какъв ще бъде моделът на коалиционния кабинет - дали това ще бъде минимално печеливша коалиция или ще потърси по-широка основа", отбеляза Коларова

До този момент се очертава да бъде минимално печеливша коалиция, което предполага и по-ясен парламентарен сблъсък между опозиция и управляващи и предполага възможност за провеждане на политика, която да бъде еднозначно дясна, подчерта тя.

Ако има опит на опозицията да се обърне нагласата на общественото мнение към новото правителство, това може да се случи през пролетта на 2019, смята доц. Коларова. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие