В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Още по-дълбоко етническо разделение в Македония

Александър Дамовски във В развитие, 28.04.2017

 Александър Дамовски, журналист от Скопие. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Дамовски, журналист от Скопие. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Днес като цяло в Македония е спокойно. Няма демонстрации и размирици. Това каза Александър Дамовски, журналист от Скопие, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев. "Установяват се щетите, и физически, и морални, и етични от вчерашния трагичен за Македония ден". 

"Полицията разбира се има по-засилено присъствие около Парламента, за да се забележат навреме всякакви индикации за продължение на протестите".

Всички изявления на политическите партии в Македония призовават към спокойствие и към смиряване на ситуацията в страната. Няма никакви послания, които да разгарят напрежението и това е разбираемо, защото събитията от вчера развълнуваха много македонското общество и начертаха още по-дълбоки разделителни линии между различните етноси в държавата, каза още събеседникът.

За какво бе знак фактът, че министърът на вътрешните работи подаде оставка? Възможно ли е да ескалира напрежението през следващите дни? Спекулации ли са слуховете за военна развръзка на ситуацията в Македония?

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие