В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как се създава жизненоважната връзка между студентите и бизнеса

Николай Неков и Димитър Христов, Младежки бизнес клуб, В развитие, 27.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Идеята за създаването на Младежкия бизнес клуб се породи от това, че в университетите нещата, които се учат, не винаги са тези, които бизнесът иска. Започнахме да работим за запълването на пропастта между университетите и бизнеса, ката даваме различни възможности на бизнеса да е по-близо до студентите, да им дава различни насоки и да работи тясно с тях, за да могат те да стартират кариерата си веднага след излизането си от университета, без да се лутат.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Веселина Василева председателят на Младежкия бизнес клуб Николай Неков. Гост в студиото по темата за връзката между кадрите във висшето образование и бизнеса беше и ръководителят на екип „Партньорства“ в организацията Димитър Христов.

„Един от основните проблеми на студентите е, че през 4-те години от обучението си те не разбират точно какво могат да работят в сферата, в която учат. Имат някаква представа, но тя не е цялостна. Липсва яснота в какво точно би се изразявала работата им, когато я започнат. Това се отразява в това, че след като завършат, те минават през няколко години на проби и грешки докато намерят сферата, в която желаят да се развиват“, допълни Неков.

Дадени бяха и подробности за предстоящия на 4 май „Младежки бизнес фестивал“, организиран от Младежкия бизнес клуб.

„Решихме да обърнем процеса и да намерим решение на неориентираността на младите хора по отношение на бъдещата им кариера. Затова очакваме фестивалът да бъде посетен не само от студенти, а и от младежи, които завършват гимназия. На събитието ще има щанд, на който младежите ще имат възможност да направят своята кариерна ориентация със специалисти от всяка една област. Те ще имат възможността да занесат своето CV и да направят т.нар. speed dating – т.е. разговор лице в лице със специалист, който да им помогне с кариерната им ориентация“, каза на свой ред Димитър Христов.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие