В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

TELUS International желае да удвои служителите си в България в следващите години

Джефри Пюрит, президент и изпълнителен директор на TELUS International, В развитие, 26.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Имаме (TELUS International – бел.ред.) около 26 хил. служители в 8 различни държави. Около 2 600 са тук в България. Имаме 3 офиса в София и един в Пловдив. В София скоро ще имаме четвърти офис в новата Telus Tower в центъра на града.

Това каза в интервю за бизнес редактора на Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй президентът и изпълнителен директор на TELUS International Джефри Пюрит. Разговорът бе излъчен в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Наблюдаваме истинска експлозия на ауторсинг сектора и бизнеса като цяло. Към момента оборотът на този сектор е около $150 млрд., като той се разраства по всеки един край на света. Компанията ни за последните 11 години се разрасна от нулата до един гигант“, добави той.

„В България инвестираме от септември 2011. Днес този бизнес, който ние наричаме TELUS International Europe, има 3 600 служители, т.е. броят им се е увеличил 5 пъти. Също така се увеличават и приходите и печалбите, поради което очаквам в България през следващите години служителите ни да станат 5 хил., колкото и в Румъния“, представи плановете на компанията си Пюрит.

Вижте цялото интервю:

 

Последни новини
Още от В развитие