В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Важното място на Централна и Източна Европа в прогреса на Стария континент

Пламен Русев, председател на борда на директорите на Webit Foundation, В развитие, 25.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

За да продължи Европа да бъде това, което е сега, трябва много да работим. Само за последните 12 години Европа е загубила 30% от общият си БВП. Това каза председателят на борда на директорите на Webit Foundation Пламен Русев в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването „В развитие“. 

"Европа е създавала 35% от глобалния БВП, а сега – едва 23%. Това не е добре за нас, европейците. Чрез технологиите можем да го променим, а Централна и Източна Европа, в това число и България, ще играе изключително важна роля в това".

Тазгодишното издание на най-мащабният форум за технологии и дигитална икономика в Европа Webit Festival бе с мото Reinventing Europe`s future (Преоткриване на европейското бъдеще).

Фокусът на разговора бе насочен и към днешното събитие, събрало над 5 хил. гости от България и чужбина. „В момента тук е светът. В момента в София няма нито една свободна 4 или 5-звездна хотелска стая. В момента текат 4 паралелни конференции. Навсякъде глобални топ експерти споделят идеите си за бъдещето. Бизнесът от цяла Европа и България се среща и прави бизнес.

Вижте цялото интервю:

 

Последни новини
Още от В развитие