В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Централните банки ще движат пазарите през тази седмица

Радина Колева, международен редактор на Investor.bg, В развитие, 24.04.2017

Радина Колева, международен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Радина Колева, международен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След сравнително спокоен период от гледна точка на заседания на централни банки през тази седмица пазарните участници ще следят за данните, които ще бъдат публикувани в четвъртък от Японската централна банка и ЕЦБ. Това коментира международният редактор на Investor.bg и водещ на Invest/Or Радина Колева в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

По думите ѝ не се очакват промени в паричната политика на ЯЦБ, но се предвижда банката да понижи своите прогнози за фискалната 2017, която приключва в края на март 2018. "В момента прогнозата за инфлацията е 1,5% и по-всяка вероятност ще бъде понижена до малко над 1%. По този начин централната банка ще сближи своята оценка с тази на пазарите, която в момента е едва 0,8 на сто", отбеляза Колева. 

В четвъртък ключов момент за пазарите ще бъде и решението за паричната политика на ЕЦБ, както и пресконференцията на Марио Драги. "Все повече се говори за това кога централната банка ще премине към свиване на програмата си за изкупуване на облигации", посочи тя. 

Какви макроикономически данни да очакваме през следващата седмица? 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие