В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Китай – огромна възможност за България за инвестиции в туризма и извън него

Андрей Новаков, евродепутат, В развитие, 24.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Изключително важно е да привлечем повече китайски инвестиции в България. Това е моята цел. През годините съм работил за това да представям България като място, където можеш да правиш бизнес и да създаваш работни места. В случая използвам инициираната от ЕК и председателят й Жан-Клод Юнкер инициираха през миналата година инициатива ЕС-Китай 2018 – година на туризма .

Това каза във „В развитие“ с водещ Вероника Денизова евродепутатът от ГЕРБ и ЕНП Андрей Новаков. Гостуването на Новаков в студиото на предаването идва в светлината на предстоящата конференция „ЕС-Китай 2018 – година на туризма и нови възможности за инвестиции за българския туристически сектор“ , организирана от него, която ще се проведе в петък (28 април).

„В рамките на събитието (предстоящата конференция – бел.ред.) ще дойде делегация от Китай, съставена от няколко десетки гости. Поканени са и български кметове и инвеститори, така че да представим България в най-добра светлина. Освен София ще посетим и няколко други града, за да може да видят (членовете на делегацията -бел.ред.) , че страната ни става все по-привлекателна както за отдих, така и за бизнес. Няма да се ограничим само до туризма. Ако има проявен интерес към други инвестиции, ще положа максимални усилия да бъде отговорено на всеки въпрос“, съобщи още той.

България може да се възползва най-вече от потенциала, който ни предоставя Китай, който не е разкрит докрай в целия ЕС, смята евродепутатът.

„Едва 10 млн. китайци са посетили ЕС през 2016. Като се имат предвид мащабите на тази държава, те могат да бъдат много повече. Но се оказва се имаме много културни, езикови и други различия, които пречат на тези отношения, включително и на бизнес отношенията ни“, отчете Новаков.

„Ето защо предложих на ЕС програма, на която все още изчисляваме бюджета, който предполагам, че ще е около €1 млн., така че да помогнем на туроператори и компании в сферата на туризма да бъдат сертифицирани и обучени за работа с китайски инвеститори и клиенти, за да можем да ги привличаме по-успешно“, разкри гостът в студиото.

Очаквайте видео с подробности по темата, както и обстоен коментар по актуални казуси от външнополитическия дневен ред като изборите във Франция и Brexit.

Последни новини
Още от В развитие