В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българска компания разработи футуристичен изкуствен интелект за лицево разпознаване

Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Това е софтуер за лицево разпознаване. Работим по него от доста време. Това е невронна мрежа, която е обучена със стотици хиляди изображения. Все още технологията е в процес на разработка, но виждаме, че тя успя да разпознае повечето от нашите гости. Разбира се, за да разпознае някого, трябва да има няколко снимки, събрани от интернет например, за да се свърже с името на човека.

Това каза в специално включване в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова от събитието, организирано от „Сирма Груп Холдинг" по случай 25-годишнината от основаването на компанията изпълнителния й директор Цветан Алексиев. Една от главните атракции на там бе изкуственият интелект, споменат от Алексиев, който посрещаше гостите на събитието.

„Нашите амбиции са до края на годината да влезем в Топ 10 по точност при всички производители на такива технологии. Приложението на технологии от този вид е огромно. Това са системи за корпоративна и национална сигурност, маркетинг, магазини и др.“, добави още той.

„Тази технология все още се разработва и е експериментална. Точността, която целим, ще бъде постигната в края на годината. Тогава ще започнем да търсим клиенти“, представи целите пред компанията Алексиев.

Цялото интервю може да видите във видеото по-долу:

 

Последни новини
Още от В развитие