В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

SOFIX между зеления и червения сектор, но с минимален ръст за седмицата

Веселина Василева, Investor.bg, В развитие, 21.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Въпреки минималния ръст на SOFIX за седмицата (0,11%) наблюдавахме т.нар. „йо-йо игра“, тъй като индексът постоянно сменяше посоката си, като днес (21 април, петък) той завърши с ръст от 0,67%, но повишението му за седмицата му остана минимално.

Така коментира динамиките от изминалата седмица на българския фондов пазар журналистът от Investor.bg Веселина Василева. Пазарният анализатор направи коментара си в студиото на предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Като цяло по оборот за седмицата лидер е Адванс Терафонд на която се дължи почти половината от целия оборот, който за всички сесии е малко над 7 млн. лева – близо 3 млн. лева. На второ място по обеми е ПИБ с малко над половин милион лева. Следват „Стара планина холд“, „Алкомет“ и „Софарма“. Най-поскъпваща компания е М+С Хидравлик, чиито акции през седмицата поскъпват с 4,4% покачване“, обобщи още тя.

От страната на губещите за поредна седмица е „Неохим“, която изтри от стойността си над 2%. След това е Монбат с малко над 1%. Следва Адванс Терафонд, която, макар че е лидер по оборот, загуби близо 1% от цената на книжата си.

Гледайте видеото с целия коментар за седмичната динамика на БФБ.


 

Последни новини
Още от В развитие