В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Макрон – скритият кандидат на левия сектор във Франция

Aдв. Любомир Роглев, В развитие, 21.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Макар че се опитва да се представи като независим кандидат, Макрон не е такъв. Най-малкото защото има социалистическо минало, за което всички знаят, освен това все повече и повече се говори, че е реалния кандидат на отиващия си президент (социалистът Франсоа Оланд – бел.ред.) и всичко това е добре скроена парламентарна игра.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки адвокат Любомир Роглев от Париж.

В минутите след 18:30 Любомир Роглев, който се включи на живо от Франция, коментира основните казуси, разделящи френското общество – политическите неясноти в навечерието на предстоящия президентски вот в страната на фона на непрестанната терористична заплаха.

„В излизането му от правителството, в създаването на новото му движение (En Marche! - бел.ред.) има много белези и, до известна степен, улики, които могат да подкрепят тази теза. Да не забравяме, че няколко седмици след като той издигна кандидатурата си, бе подкрепен от г-жа Сеголен Роаял, която беше един доста важен министър и бивша приятелка на Оланд (Роаял живееше с Оланд дълги години на семейни начала, като има 4 деца от него – бел.ред.)“, каза още той.

„Макрон много се харесва на интелектуално-буржоазна прослойка, която е характерна за Париж и големите градове. Той е обожаван от парижките салони, но не знам, както се казва, какво ще направи народът. Той, ако бъде избран, ще се опита да създаде нещо, съставено от лявата част на десницата и дясната част на левицата“, допълни Роглев.

Чуйте интервюто с обстоен коментар за всички аспекти на френския политически живот и спецификите на останалите основни кандидати на предстоящия президентски вот.

 

Последни новини
Още от В развитие