В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарите изглежда свикнаха с политическия риск на крайностите

Николай Ваньов, финансист, В развитие, 19.04.2017

Николай Ваньов, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Ваньов, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите изглежда са свикнали с политическия риск на крайностите. След Brexit и избора на Тръмп пазарните участници развиха своите механизми за реакции, с което може да се обясни липсата на сериозна волатилност към момента. Това коментира финансистът Николай Ваньов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. 

Според него не се очакват сериозни движения в дните преди изборите във Франция. "Наблюдаваме нова нормална настройка на пазарите, които са по-скоро склонни да изчакват с лека стратегическа корекция на активите, така че да са подготвени за крайно негативен развой", коментира той. При крайна двойка претенденти на балотаж във Франция можем да станем обаче свидетели на резки движения, смята Ваньов. 

Той прогнозира и поне още две повишения на лихвите от Фед до края на годината и затишие през 2018. Резонен подход би било следващото покачване на лихвите да се случи на заседанието на централната банка през юни, коментира финансиста, добавяйки обаче, че общата картина в Европа ще изиграе ключова роля за подобно решение. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие