В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Краткосрочни цели, а не стратегия – икономическата програма на бъдещия кабинет

Доц. Георги Чанков, икономист, В развитие, 19.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Мисля, че ще наблюдаваме отново същото. Имаме както стари лица, така и известно обновление в редиците на депутатите. България ще продължи да се движи в сегашната си инерция.

Така представи в студиото на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова очакванията си от икономическата политика на бъдещото съвместно управление на ГЕРБ и Обединените патриоти икономистът доц. Георги Чанков.

„От (управленската – бел.ред.) програма може да извадим някои заключения. Но основното заключение е, че това е реакция на злободневни проблеми с краткосрочен хоризонт. Тази програма не е част от стратегия. При нормални обстоятелства, при едно нормално и компетентно управление бихме имали дългосрочна стратегия за развитие на обществото до 20-30-50 години. Конкретната правителствена програма, ограничена във времето, трябва да е стъпка в осъществяването на тази стратегия“, смята икономистът.

Фокусът на разговорът бе насочен и към обявените приоритети в сферата на социалната политика от страна на ГЕРБ и Патриотите. „Мерките на правителството не ми изглеждат достатъчно социални. В България от 27 години се води дясна политика. Тя се люшка в две крайности – крайно дясно и умерено дясно. От това, което виждам в момента като заявени намерения, не се забелязва някаква рязка промяна в посоката“, каза гостът в студиото.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие