В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Китайското икономическо чудо от първо лице

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, В развитие, 19.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Хонконг е един огромен мегаполис. Град, много напомнящ на Ню Йорк. Град, който никога не спи и който се развива с изключително бурни темпове. Особено в сферата на строителството. Въпреки че Хонконг е специален административен район в Китай, в него много си личат белезите от предишното британско владение. Градът е най-скъпият пазар в недвижимите имоти в световен мащаб. Към момента средната им цена е около $15-16 хил. за кв. метър.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов. В минутите след 12:30 Попов сподели впечатленията си от посещението си в Китай, където той беше като част от групата журналисти от Централна и Източна Европа, посетили Хонконг и Шънджън по покана на китайския технологичен конгломерат Huawei.

„Много е показателно развитието на Шънджън. За 35 години, по-малко от половин човешки живот, той се превръща от рибарско селище на прага на Хонконг в такъв мегаполис, какъвто е днес. Ако Хонконг е един от най-важните финансови центрове в света, то Шънджън е по-скоро технологично средище. Целият регион около т.нар. „Перлена река“ всъщност се определя като китайската Силициева долина“, допълни още гостът в студиото.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие