В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Х факторът за бизнес растеж

Мария Харизанова и Карина Карагаева във В развитие, 18.04.2017

Мария Харизанова и Карина Карагаева, VOCCESS Corporate. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мария Харизанова и Карина Карагаева, VOCCESS Corporate. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Човешкият фактор в една организация стои в топ три на ресурсите, които трябва да се обгрижват най-качествено и съзнателно, защото бизнесът без хората не съществува. Това коментираха Мария Харизанова и Карина Карагаева, сертифицирани корпоративни тренери от VOCCESS Corporate, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

За да бъде бизнесът успешен, грижата за хората трябва да бъде на най-високо ниво, за да можем да говорим за компания, която е носител на глобална промяна и също е на ниво, заяви Карагаева.

VOCCESS Corporate предлага цялостни решения за бизнеса, за да се избегне обучение и тренинг "по принцип", които са доказали своята неефективност, казаха гостите. 

30% от компаниите, които предлагат адаптирани обучения за развитие на човешкия си капитал имат 80% увеличение на печалбата. Това сочат данните от независимо проучване, цитирано от Крагаева. Причината за този успех е повишаването на личната ефективност, повишена концентрация и освобождаване на време, което може да се използва по-ефективно. От друга страна повишаването на ангажираността с каузата на компанията се отразява позитивно, не само върху ежедневната работа, но и върху дългосрочните резултати не компанията, обясниха събеседничките. 

В търсенето на обучения и тренинги за екипите на компаниите в Бългаиря се наблюдава засилване на интереса към холистични програми, както и към такива, които са насочени към генериране на съзнателна иновация вътре във фирмите.

Като основна пречка пред кадрите в компаниите гостите очертаха липсата на кариерна визия, подчерта Харизанова. 

Повече за специфичната работа на успешния вече стартъп VOCCESS Corporate, както и за организирания от компанията безплатен семинар за ролята на човешките ресурси и начините за мотивация и обгрижване на кадрите вижте във видеото:

Последни новини
Още от В развитие