В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Регламентът Дъблин е крайно несправедлив за България

Емил Радев във В развитие, 17.04.2017

Европейският парламент. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg Европейският парламент. Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

От началото на мигрантската криза ние непрекъснато апелираме за по-голяма солидарност за опазване на външните граници. По думите на събеседника България намира подкрепа от европейските партньори и "винаги е оказвана помощ", но България харчи над 100 млн. евро годишно, за да бъде сигурна външната граница на Европейския съюз с Турция. Това каза евродепутатът Емил Радев във В развитие на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Регламентът "Дъблин" е крайно несправедлив към държавите по границата на Европейския съюз. Видяхме, че регламентът "Дъблин" не работи, но са нужни радикални промени, а не козметичните, които се предлагат в момента. Трябва да се защитят интересите на граничните държави, включително и на България". 

"Радвам се, че на национално ниво се постигна съгласие между силите от целия политически спектър, коментира Радев. "От тук нататък всеки, в своето политическо семейство ще търси подкрепа, но дадохме ясен сигнал, че положението не може да остане такова и трябва да се търси работещо решение и то в полза на страните, които полагат най-големи грижи за опазване на външните граници на Европейския съюз". 

Какви са конкретните промени, за които настояват българските депутати в Европейския парламент? Кога да очакваме гласуване по промените в този регламент? Съществува ли лицемерие по отношение на Шенген и членството на България в групата от една страна и изискванията към страната ни за опазване на европейските граници? 

Вижте целия коментар:

Последни новини
Още от В развитие