В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Има ли шанс Ердоган да тръгне по пътя на диалога

Мариян Карагьозов във В развитие, 17.04.2017

Реджеп Ердоган. Истанбул, Турция. 15.04.2017. Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Реджеп Ердоган. Истанбул, Турция. 15.04.2017. Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Вижда се, че обществото в Турция е разделено на две половини след референдума. Това каза Мариян Карагьозов, спец. пратеник на БНР в Истанбул, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Мнозина анализатори изтъкнаха, че е необходима конституция, която да отразява един по-широк консенсус. Въпреки че формално има мнозинство, за да се игради стабилно политическо наслество ще е нужно в конституцията да бъде отразен по-широк консенсус". 

На въпроса дали победата на Ердоган е най-трудна и най-ценна Карагьозов каза, че със сигурност е най-трудна, но дали е най-ценна ще се види във времето, защото не е ясно все още в каква посока ще се насочи Турция след резултатите от референдума.

"Надявам се Турция да не бъде тласната по пътя на гражданска война. Лагерите в опозицията са много повече от два. Въпросът е от тук нататък дали президентът Ердоган ще приеме политика на диалог, дали ще се търси широк консенсус или ще се разчита на мажоритарния елемент".

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие