В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво следва след срещите на Тилърсън в Русия

Доц. Здравко Попов, президент на Института за публична политика, В развитие, 13.04.2017

Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg Снимка: Susana Gonzalez/Bloomberg

Срещата на Г7 не формулира и не сложи думи в устата на Тилърсън при срещата му с Лавров и Путин Това коментира президентът на Института за публична политика (ИПП) доц. Здравко Попов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по повод констатациите след срещата на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън с неговия колега Сергей Лавров и руския президент Владимир Путин.

Макар че се наблюдаваше голям натиск от страна на министрите от Г7 да се внуши на държавния секретар на САЩ, че той трябва да говори от името на Запада, Тилърсън не бе повлиян от срещата на Г7. 

Държавният секретар на САЩ държи да се разграничи, че интересите на щатите все пак имат специфичен и самостоятелен характер след идването на Доналд Тръмп на власт, отбеляза доц. Попов. 

Отношенията между Русия и САЩ са деградирали за кратък период от време, посочи още той. 

Според него се наблюдава изчакване от страна на администрацията на Доналд Тръмп, което би довело до ферментиране на политиките, които тя може да изрази, защити и проведе. 

Доц. Попов коментира още, че лидерите на страните трябва да се срещат по-често и да не се изолират от дипломацията и диалога. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие