В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво накара водещ световен производител на автокомпоненти да избере България

Томи Вер Елст, генерален мениджър на Sensata Technologies Bulgaria , В развитие, 13.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

България е третият най-голям производствен център на Sensata в света след Мексико и Китай. Навлязохме на българския пазар през 2011 чрез закупуването на „Сензор-найт“, която вече имаше производствена база в Ботевград и бизнес център в София. Причините, заради които избрахме да се развиваме още в България, са три. На първо място, нашият екип демонстрираше добър успех. Втората причина е свързана със страната. България е стратегическа локация в Европа, част е от ЕС, приела е стабилна финансова политика – левът е прикрепен към еврото. Третата причина е свързана с философията на компанията ни – искаме производствените ни бази да са близо до пазарите, които обслужваме.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова генералният мениджър на Sensata Technologies Bulgaria Томи Вер Елст. Той гостува в предаването в светлината на навършената на скоро една година от началото на функционирането на завода на компанията, която е водещ производител на сензори и системи за контрол и електронна защита на автомобилите, в Пловдив.

„Компанията ни се разраства бързо. В момента търсим 500-600 служители в следващите 5-6 месеца. Имаме нужда от кадри във всички позиции, които да подкрепят цялостния растеж на компанията. Първата ни цел е да поддържаме това, което имаме, за да сме сигурни, че отговаряме на очакванията на нашите клиенти и акционери. Дългосрочно целим да доразвием дейностите си в България“, добави гостът в студиото.

„Към момента имаме около 3,2 хил. служители, като планът ни е в следващите 1-2 години броят им да стане 4 хил, а до 2020 – 4,5 хил.“, представи плановете на Sensata той.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие