Естествен ръст на цените на пазара на недвижими имоти

Александър Бочев, RealNet недвижими имоти, В развитие, 12.04.2017

Александър Бочев, RealNet недвижими имоти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Бочев, RealNet недвижими имоти. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

На пазара на недвижими имоти се наблюдава естествен ръст на цените. Това коментира Александър Бочев от RealNet недвижими имоти в рубриката "Доверен брокер" на предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки. 

По думите му има доста предпоставки за ръст на цените, сред които - недостиг на имоти, понижаването на лихвените проценти по кредитите и депозитите от страна на банките.

Според Бочев може да се очаква намаляване на ръста на пазара през тази и следващата година, което ще доведе до уравновесяване на цените на недвижимите имоти и стабилизиране на пазара. 

През последните две години се наблюдава позитивна тенденция на сближаване на позициите на професионалистите в бранша относно развитието на пазара на недвижимите имоти, сподели още той, допълвайки, че назрява моментът за промяна в сектора. "За първи път на събрание на Националното сдружение на недвижими имоти (НСНИ) 96% от хората гласуват за приемането на новия етичен кодекс", отбеляза той. 

Завършеният вариант на етичния кодекс на НСНИ може да бъде готов до края на лятото и да бъде гласуван на събрание на сдружението през октомври, коментира той.   

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Доверен брокер