В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Oтвори врати първото пространство за социални иновации в България

Репортаж от откриването на първия хъб за социални иновации у нас от фондация „Заслушай се”, Българския център за нестопанско право и TELUS International Europe, В развитие, 11.04.2017

Ксавие Марсернак, президент на TELUS International Europe. Снимка: Bloomberg TV България Ксавие Марсернак, президент на TELUS International Europe. Снимка: Bloomberg TV България

Днес в София отвори врати първото пространство за социални иновации в България - A Hub. Мисията на хъба е да предостави на НПО сектора и на бизнеса място за съвместни инициативи, насочени към създаването на социална промяна и подобряването на средата, в която живеем.

А hub е създаден по идея на фондация „Заслушай се”, с подкрепата на Българския център за нестопанско право. TELUS International Europe e компанията, която финансира реализацията на проекта, както и функционирането му в следващата една година. Бизнес редакторът на Bloomberg TV Bulgaria Яна Строй разговаря със създателите на А Hub за целите на им както и проектите върху които работят. Предаването е „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Подкрепата ни към този проект естествено продължение на философията на TELUS International Europe „Да даваме там, където живеем“. Чрез останалите ни проекти в сферата на социалната отговорност ние отдавна работим за това да създаваме условия за устойчива промяна. Създаването на A Hub е добра предпоставка за това повече компании да в България да припознаят тази кауза като своя“, каза Ксавие Марсернак, президент на TELUS International Europe.

За нас най-важното е чувството ни за общност на НПО и вярваме, че когато споделяме и се учим един от друг можем повече“, заяви на свой ред Надя шабани, директор на Българския център за нестопанско право.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие