В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Докъде могат да стигнат действията на САЩ в Сирия

Проф. Костадин Грозев, Исторически факултет на СУ, В развитие, 10.04.2017

Проф. Костадин Грозев, Исторически факултет на СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Проф. Костадин Грозев, Исторически факултет на СУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Временният превес на интернационалистите в САЩ не трябва да бъде приеман като даденост, макар че последните действия на Доналд Тръмп подкрепят тезата, че той влиза в мейнстрийма на американската политика. Това коментира проф. Костадин Грозев от Историческия факултет на СУ в ефира на "В развитие" с Николай Кръстев.

В момента линията, която се следва от администрацията на Тръмп е същата, която бившият американски президент Обама следваше през 2013, посочи той. "Тръмп вероятно ще убеди Конгреса в получаването на подкрепа за подобна линия, ако счете за нужно въобще да иска разрешение за евентуална ескалация на американския ангажимент", допълни той. 

Въпросът в Сирия се състои в борбата срещу използването на химическите оръжия, обясни още проф. Грозев. "В конкретния случай Тръмп е решил, че бърза реакция е печеливша за Белия дом", посочи той. 

Вижте повече във видеото:

 

 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие