В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Да очакваме ли рязък завой във външната политика на САЩ

Искрен Иванов, експерт по американска политика, В развитие, 10.04.2017

Искрен Иванов, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Искрен Иванов, политолог. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американската намеса и ракетните удари в края на миналата седмица ще доведат до рязък завой и смяна на тона във външната политика на САЩ. Това коментира политологът и експерт по американска политика Искрен Иванов в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му приоритет в политиката на САЩ ще бъде отново Сирия и свалянето на Башар Асад. "Сирия може да бъде много добър изходен пункт за борбата с Ислямска държава, но предвид настъпилите различия между САЩ и Русия на този етап едва ли те ще могат да действат срещу ИДИЛ", отбеляза той. 

Северна Корея винаги е била една от най-големите заплахи за сигурността на САЩ, коментира още той. "Нейният лидер даде ясни послания, че иска да бомбандира и унищожи САЩ, заради което разработва и ядрено оръжие", допълни експертът. 

Политологът прогнозира, че агресивната реторика на Вашингтон ще продължи да се засилва спрямо точките, където САЩ имат интерес. Вероятно ще се получи комбинация от доктрината, която Тръмп заяви предварително, а именно - Америка на първо място, и лобирането за по-твърда позиция спрямо Русия, отбеляза той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие