В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Наказателно миротворчество в Сирия разделя на добри и лоши участниците в конфликта

Асен Агов и Валерий Тодоров във В развитие, 07.04.2017

Асен Агов и Валерий Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Асен Агов и Валерий Тодоров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Рано е да се каже дали унищожаването на Асад ще бъде водещо за политиката на САЩ, защото само преди месец държавният секретар каза, че това не стои като приоритет. Днес обаче нещата изглеждат много различно. Днес пазарите се отвориха с рязко покачване на цените на петрол, но след това много бързо се върнаха. Цялото движение на борсите ни кара да направим някои политически изводи. Успокояването дойде след едно изявление, че това е единствен удар и няма да е последван от ескалация. Това каза журналистът Асен Агов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.​

Реакцията на света, насочена срещу Асад е много остра и това ме кара да мисля, че позицията ще се обостри, каза още Агов. "Учудвам се, че България не реагира, защото е на фронтовата линия на сирийските бежанци", каза още Агов.

"Явно Москва не е очаквала този удар, защото реакцията бе много емоционална. От страна на Путин коментарът бе, че "това е агресия с измислен повод", а ударите се разглеждат като демонстрация на сила. Очевидно е, че не е очаквала такава масирана рязка военна и политическа намеса в Сирия. Това преразпределя силите", каза от своя страна журналистът Валерий Тодоров, който също бе гост в студиото.  

"Да не забравяме, че сирийският конфликт има и черти на глобален конфликт, защото са замесени много държава. Ключово ще е намирането на виновника. От страна на Русия бе изразен и скептицизъм за това наказателно миротворчество, което разделя на добри и лоши участниците в конфликта", каза още Тодоров. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие