В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Явно времето на Башар Асад е дошло

Мохамед Ал Бармауи във В развитие, 07.04.2017

Мохамед Ал Бармауи от сирийската опозиция в София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мохамед Ал Бармауи от сирийската опозиция в София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Явно му е дошло времето на Башар Асад, употребен от САЩ и от Русия. Сега сме изправени пред избора на по-малкото зло - силите на САЩ, защото през последната година и половина от Русия всичко, което виждаме е смърт. Това каза Мохамед Ал Бармауи от сирийската опозиция в София в директно включване от протеста пред Сирийското посолство за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Поводът за протеста пред сирийското посолство е съпричастността ни към жертвите на режима на Асад. Не за първи, а за трети път той използва химическо оръжие. Първия и втория път не бяха наказани, но сега явно дойде време за това. Трудно можем да кажем, че се радваме чужди сили да атакуват родината ни, но дойде време и това да се случи".

Използването на газа "зарин" не е лесно и изисква специални условия за съхранение и употреба, с които единствено Асад разполага, обясни събеседникът. Той добави, че международните организации ще успеят да докажат този факт". При процеса на обезоръжаване на Асад от химически оръжия е останало "малко количество", каза още Бармауи. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие