В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо Еврохолд делиства Евроинс от БФБ

Мариян Йорданов, Investor.bg, 06.04.2017

Снимка: Еврохолд Снимка: Еврохолд

В интервю за Investor.bg председателят на надзорния съвет на „Еврохолд“ и де факто основен собственик обясни, че ще свали ЗД Евроинс АД от борсата, защото дружеството е изключително малко за размерите на Евроинс Иншурънс груп АД (ЕИГ) ипоради неликвидния български пазар не дава реална оценка на групата.

Това обобщи в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки журналистът от Investor.bg Мариян Йорданов. Темата – информацията за възможното делистване на ЗД Евроинс АД от БФБ, която сподели в излязлото днес интервю именно на Йорданов председателят на надзорния съвет на Еврохолд България Асен Христов.

„Широката публика много се бърка когато се каже Евроинс дали се говори за дружеството в България или за Евроинс Иншурънс груп, което е в пъти по-голямо, като развива дейност в Румъния, Сърбия, Македония, Украйна“, каза още той.

„От Еврохолд смятат, че Евроинс създава грешна представа за застрахователния холдинг. От друга страна вторият проблем е, че не е много удачно публично дружество да има дъщерно, което да е по-публично от него. Не, че това не се е случвало и сигурно ще продължава да се случва в бъдеще“, допълни Христов.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие