В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Умните градове и в България ще бъдат платформа за интуитивни услуги

Едуин Дайндър във В развитие, 06.04.2017

Едуин Дайндър, вицепрезидент на сектор Правителство и обществени услуги в Huawei Enterprise Business. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Едуин Дайндър, вицепрезидент на сектор Правителство и обществени услуги в Huawei Enterprise Business. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Huawei е иновационен партньор за подпомагане на икономиката и създаване на работни места за бъдещето, за да се приложат решенията, които ще направят България и София по-безопасни и по-умни от гледна точка на гражданите, правителствените служби, обществената безопасност, енергетиката и транспорта. Това каза ​Едуин Дайндър, вицепрезидентът на сектор „Правителство и обществени услуги“ в Huawei Enterprise Business, в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие".

"Ние следваме идеята, която наричаме "дигитален път към трансформацията" и я приемаме като пътешествие. Искаме да извървим този път заедно с България въобще и конкретно с хората на София".

В София работим в сфери като обществената безопасност, умния транспорт и някои банкови и финансови възможности, каза още събеседникът.

"Умните градове са платформа. Може да ги наречете набор от технологии за интеграция. Те са една концепция и това, което правят, са различни инициативи и програми, които съчетават по начин, който предоставя интуитивни услуги на гражданите. Те повишават обществената сигурност. Те създават естествена платформа, в която инвестират чуждестранните инвеститори. Те създават логистична среда, в която хората да живеят, работят, в която децата им могат да пораснат и да имат добра здравна система и т.н.".  

Кои са основните причини за ръста на приходите на бизнес отдела на Huawei Enterprises? Какви решения за умни градове може да предложи Huawei, каквито конкурентните компании не могат? Какви са плановете на Huawei Technologies за българския пазар през 2017?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие