В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Френски онлайн проект промотира условията за живот и бизнес в България

Мари Пиетрзак и Александър Колов, собственици на Madame Bulgaria и Koala Job, В развитие, 05.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Когато заявя във Франция, че България е прекрасна страна, хората се съмняват. Затова си казах, че има някакво разминаване. Това ме накара през юни 2016 да създам платформата Madamebulgaria.com, където започнах да пиша статии за това, което харесвам в страната. В началото имах намерение да сложа фокус на туризма, това бе целта на платформата. Но все повече ние и другите от екипа обърнахме внимание на всички сектори - всичко, което е интересно да се каже за България в чужбина.

Така коментира проекта си Madame Bulgaria, целящ да популяризира България в чужбина, създателката му – младата бизнес дама Мари Пиетерзак. В студиото на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова гостува и съпругът и съдружник на Пиетерзак Александър Колов. Колов, който има български корени, е разработил платформата Koala Job, която помага на хора, искащи да заживеят в България, да намерят перспективен кариерен път.

„Повечето французи не познават България. Повечето хора нямат добра представа за страната – за икономиката й, за историята й. Нашата цел е да променим този имидж. Освен това и се стремим да убедим българите в чужбина да се върнат в България“, добави на свой ред Колов.

Фокусът на разговора беше насочен и към другия проект на младото семейство – платформата за търсене на работа в България Koala Job. „Целта на проекта е да публикува в чужбина предложения за работа в България, в които има истински перспективи за развитие. За съжаление, във френските сайтове за работа, когато отвориш обява за работа в България, в 90% от случаите това е обява за някой кол център. Дадохме си сметка, че има много други работни места в IT сектора, в биотехнологиите и т.н.“, разказа още той.

Какво е накарало младите френски предприемачи да развият бизнес у нас? Какъв е бизнес моделът на платформата и какви са плановете за развитие на проекта?

Вижте целия разговор:


 

Последни новини
Още от В развитие