В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Yandex: Руснаците много харесват България

Денис Злобин, Yandex, във В развитие, 04.04.2017

Денис Злобин, Yandex. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Денис Злобин, Yandex. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Yandex държи над 55% пазарен дял в Русия и се използват повече от Google. Това каза Денис Злобин от Yandex в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването „В развитие“.

Търсачката отдавна е на пазара и предимството й в самото начало се е изразявало във факта, че обработката на търсената информация на руски чрез портала е била по-добра.

Езикът бе първата причина за успеха ни. След това, технологиите започнаха да се развиват толкова бързо, че ние, освен много качествено търсене, което всички харесват, добавихме и други услуги, които хората в Русия и в държавите от ОНД ползват за решаването на ежедневните си проблеми".

Има рекламодатели и от България, каза събеседникът. „Когато с нашите аналитици разглеждахме търсенията, свързани с продукти и услуги от България, на първо място е туризмът“.

„На хората от Русия им харесва да почиват в България. Изглежда те много харесват тази страна, защото второто най-търсенето запитване е „купуване на имот“.

Ако говорим за туризъм, България сега влиза в топ 5 дестинации за международен туризъм в Русия, добави гостът. „Това показват данните ни. Това е и една от най-предпочитаните държави за закупуване на имот в чужбина“.

Кои са най-предпочитаните от руснаците и от рекламодателите в Русия приложения на Yandex? Кой инвестира най-много в дигитална реклама на руския пазар? Какъв е пазарният дял на Yandex в Украйна, Казахстан и Беларус?

 

Последни новини
Още от В развитие