В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ситуацията в Москва след атентата в Санкт Петербург

Димитър Цонев, генерален директор на Solvex, Москва, В развитие, 03.04.2015

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

„В Москва, като цяло, има много и по-серозни превантивни мерки след атентата в Санкт Петербург. Сега излезе информация, че мерките за безопасност там не са били много добри и това е довело до възможност терористите да влязат. В Москва нещата са доста по-сериозни – и в метрото, и в обществените сгради, и в летищата.

Така обобщи ситуацията в руската столица Москва генералният директор на Solvex Димитър Цонев в пряко включване от Москва в ефира на предаването „В развитие“ с водещи Николай Кръстев и Делян Петришки.

„Вече е факт, че има второ намерено взривно устройство. Това говори, че са били готвени няколко терористични акта, както е нормално тук в Русия. Както през 2010 имаше атаки на „Лубянка" и на „Парк культуры“. Хубавото е, че този акт е бил предотвратен своевременно", допълни още той.

„Началото на терористичните актове в Русия бе положено в средата на 90-те. Първият теракт бе през 1996 на метростанция „Тульская“. След това през 2001 имаше акт в подлеза на станция „Пушкинская“, когато загинаха 13 човека. През следващата година през януари имаше терористичен акт на „Беларуская“, когато, за радост, нямаше жертви. През лятото на 2004 имаше акт на „Рижская“. Последният атентат в Москва беше през 2010 в края на март на „Лубянака" и „Парк культуры“, при който загинаха 40 души“, направи обобщение на терористичната активност в руската столица Цонев.

Вижте цялото включване:

 

Последни новини
Още от В развитие