В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сирийска криза - накъде дърпат Русия, САЩ и Турция

Леонид Исаев във В развитие, 28.03.2017

Леонид Исаев, политолог, преподавател във Висшата школа по икономика в Москва. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Леонид Исаев, политолог, преподавател във Висшата школа по икономика в Москва. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Интересите на Русия, САЩ и Турция са безусловно различни, както в региона на Близкия изток, така и в Сирия. Въпреки това те осъзнават, че не могат самостоятелно да решат Сирийската криза. Те осъзнават нуждата от договореност и отчитане на позициите на идеологическите противници. Това каза руският политолог Леонид Исаев, преподавател във Висшата школа по икономика в Москва, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев. 

Срещата в Анталия, на която се срещнаха началниците на генералните щабове на трите държави, показва не толкова сближаване на позициите им, колкото желание да не се допуска влошаване на отношенията. 

"Москва се стреми да не допуска повторния процес на изолация на Иран. Русия в крайна сметка ще се опитва да поддържа определен баланс между антииранските позиции в САЩ и частично в Турция, защото ако Иран бъде изключен от сирийския конфликт, Русия ще постави своите позиции под съмнение".

Успяха ли Турция и Русия да се помирят? До какво може да доведе фактът, че днес отношенията между Русия и Турция са отношения между двамата президенти Путин и Ердоган? Кой желае изолацията на Иран? Старае ли се Ердоган да подражава на Путин?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие