В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Има надежда - младите хора осъзнават какво искат от бъдещето си

Радослава Кроснева, Гергана Павлова и Горан Йорданов във В развитие, 29.03.2017

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Младите хора осъзнават какво искат и какви са нуждите на съвременния свят. Има надежда. Те са все по-отворени към света и имат желание да научат нови неща. Просто им липсва една нотка упоритост и търпение, за да постигнат желаното. Това каза Горан Йорданов от Swiss Education Group по време на третото издание на кариерния форум "Професия на бъдещето" на JA България в интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова

"Търсим мотивирани студенти, които имат желание да променят света, но и притежават желание да бъдат упорити и постоянни в търсенето, защото днес се позабравя, че успехът изисква, и време, и сили. Търсим хора, готови да разберат света, но и да не забравят, че в основата стоят отношенията между хората", допълни Йорданов.

Основните умения, които се търсят в младите хора, които са на път да станат членове на екипа на Societe Generale Expressbank, са гъвкавост, способност да възприемат промяната и да искат да се променят, емоционална интелигентност. да имат добре развити умения активно да слушат и не на последно място да имат умения да анализират големи бази данни, каза от своя страна Радослава Кроснева от Societe Generale Expressbank. 

По думите на Гергана Павлова от Equinox Partners една от професиите на бъдещето е коучинга: "Това е партньорство между човек и екип или индивид, в което клиентът достига до отговори и намира решения как да бъде още по-успешен в живота, още по-удовлетворен, още по-щастлив. За да бъде коуч човек трябва да обича хората, да умее да слуша, да бъде любопитен към тях и към света и да има присъствие. Да умее да се наслаждава на живота и той самият да бъде ролеви модел. Ние като коучове знаем, че не можем да научим хората на нищо, защото хората носят отговорите в себе си".

 

Последни новини
Още от В развитие