В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Постизборно – очакванията на работодателите от бъдещия кабинет

Димитър Бранков, Българска стопанска камара, В развитие, 27.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

И преди, и след изборите, трябва да избираме между две неща – стабилността и промяната. Промяната разбирам като пакет от реформи, не много на брой. Тъй като всяко правителство, освен да управлява страната, да изпълнява редица държавни функции и да администрира различни политики, следва да върши и реформи. Това трябва да бъде един консенсусен списък с основни реформени решения, които да бъдат взети на законово ниво и да бъдат приложени от изпълнителната власт.

Това каза зам.-председателят на Българската стопанска камара (БСК) Димитър Бранков, коментирайки очакванията на бизнеса от евентуалния нов кабинет, който предстои да влезе на „Дондуков“ 1. Предаването е „В развитие“, а водещият – Делян Петришки.

„Четирите работодателски организации имаме списък с приоритети, които са представени на основните партии. Става дума за фундаментални промени в нормативната среда, включително промяна в редица регулаторни режими, повече прозрачност, демонополизация на редица сектори, които по законодателен път са картелирани, промяна в режима на инвалидните пенсии, проблемите в здравеопазването“, обобщи гостът в студиото.

„Българската икономика е обвързана с еврозоната, Като тя дръпне, дърпа и българският износ. Дърпа вносът на компоненти от трети държави, които след това се превръщат в продукция за ЕС. Всички минуси обаче, всички разходи, откакто се привързахме към марката, а след това към еврото, го плащаме всички ние. Плаща го пазарът на труда, високите лихви в сравнение с тези страни (в еврозоната – бел.ред.), а не ползваме предимствата", добави още Бранков.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие