В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българите стават все по-пътуваща нация

Валентина Герасимова във В развитие, 27.03.2017

Валентина Герасимова, ръководител проучвания в SeeNews. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Валентина Герасимова, ръководител проучвания в SeeNews. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българите стават все по-пътуваща нация, защото оценяват възможностите, които имат. Това каза Валентина Герасимова, ръководител проучвания в SeeNews, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. Герасимова коментира състоянието и развитието на low cost авиационната индустрия в България, на Балканите и по света, на което е посветено специално изследване в SeeNews.

"Интересното при авиационната услуга law coast е, че се предлага нов тип услуга. Почти не се крадат пътниците на традиционните превозвачи, а услугата се позиционира в нов сегмент. Компаниите често следват основните имиграционни процеси. Клиентите им не се нуждаят толкова от лукса и комфорта на традиционните превозвачи, не се интересуват толкова от това как ще бъде обслужен багажът им, а просто да бъдат превозени". 

Водач по брой low cost превозвачи в лисата на SeeNews е Хърватия с 13 превозвача, като след нея, с 12, се нарежда България, каза гостенката.

В Румъния се извършват много вътрешни полети, а в Хърватия - сезонни, обясни Герасимова. Според нея в държави, като България има голям потенциал за развитие на пазара на вътрешни low-cost полети.  

"За 2016 общо пътниците в авиационната индустрия са били 3 млрд., а с low cost компании са летели една трета от тях. България, като местоположение, е много подходяща за разпределение на пътникопотока и очакваният ръст, от 5-6% на годишна база, е съвсем реалистичен".   

Каква е оценката на потребителите на тази услуга в социалните мрежи? Каква е конкуренцията в отделните дестинации? В кои държави на Балканите вече има стагнация и кои все още не са достигнали прага на своя капацитет?

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие