В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

44-тите – старата песен на нов глас

Петър Живков, социолог, Институт за социални изследвания и маркетинг, В развитие, 27.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Българските избиратели показаха, че желаят участие в развитието на страната и затова участваха в изборите. Видяхме, че те не гласуваха доверие на малките партии, претендиращи да са десни. Нищо чудно това да е техния край, ако те не обединят по някакъв начин и не лансират нови лица. Голяма част от избирателите гласуваха с желание за промяна, макар и да не си дават ясна представа каква точно промяна желаят.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова социологът от Института за социални изследвания и маркетинг Петър Живков. Темата в минутите след 19:00 – изводите от проведените вчера (26 март) парламентарни избори и евентуалните бъдещи политически конфигурации в 44-тото Народно събрание.

„На практика сред партиите имаше едно наддаване до колко могат да се повишат доходите. Това беше поредната спекулация и заиграване със избирателите, поредни голи обещания, които не са подплатени със съответните ресурси. Така че вероятно избирателят в крайна сметка пак ще бъде разочарован", смята гостът в студиото.

"Има няколко партии, които са печеливши. Едната е ГЕРБ, която препотвърди подкрепата за себе си след загубата на президентските избори, когато тя допусна да издигне неизбираем кандидат. БСП пък повиши в изключително голяма степен резултата си в сравнение с предходните парламентарни избори, което до голяма степен е едно възкресения на партията, имайки предвид изключително ниската подкрепа, която имаше", отчете още той.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие