В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бизнес възможностите пред хората в неравностойно положение

Мария Методиева, директор Икономическо развитие към Тръста за социална алтернатива, Камелия Атанасова, мениджър на проект Бизнес алтернативи и Джони Любенов, победител в проекта

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Работим в подкрепа на икономически уязвими общности с фокус върху ромите, като дейността ни е в три основни направления – образователни постижения, трудова заетост и ранно детско развитие. През последните четири години успяхме да подкрепим повече от 200 проекта в цялата страна и да работим с повече от 56 НПО-та и частни компании. Успехите ни се дължат на партньорите ни по места и силната мотивация на представителите на уязвимите общности да преодолеят бедността и да намерят начин за постигане на икономически успехи.

Така представи дейността на Тръста за социална алтернатива, организация, целяща да подкрепя социалното и икономическото развитие на хората в неравностойно положение, Мария Методиева, директор Икономическо развитие към тръста. Предаването е „В развитие“, а водещ – Вероника Денизова. Гости в студиото бяха и Камелия Атанасова, мениджър на проект „Бизнес алтернативи“ и Джони Любенов, участник в проекта и получател на стартово финансиране за малък бизнес за проекта си My Drums.

Какво представлява програмата „Бизнес алтернативи“? Идеята е да се помогне на младежите да стартират собствен бизнес и по този начин да постигнат икономическа независимост. Работим с младежи от различна образователна и семейна среда. Програмата събира хора от максимално различни среди, за да се родят по-интересни мнения, обратна връзка за бизнесите им. В рамките на 5 месеца се срещаме всяка седмица и дискутираме техните бизнес идеи. Опитните предприемачи, участващи в проекта, им дават обратна връзка. Идеята ни е освен да помогнем за развитието на техните бизнеси, също така да помогнем за развитието на общността“, каза на свой ред Камелия Атанасова. В края на програмата участниците представят бизнес план пред потенциални инвеститори с цел спечелване на финансиране, стана още ясно от нейните думи.

Фокусът бе прехвърлен и върху идеята-победител в миналогодишното издание на инициативата – проектът на младия музикант Джони Любенов My Drums. „Участвах с моята съпруга – Вера Любенова. Идеята ни е да създаваме електронни барабани по поръчка. Идеята е зародена от това, че аз съм потомствен музикант. Наистина не парите са най-важното нещо, което получихме от там. Ние се срещнахме с много различни хора и бизнеси. Именно това, че се срещнах с много бизнеси, ми помогна да обогатя своите знания", сподели младият предприемач. 

Подробности за проекта както и условията участие в него вижте във видеото с целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие