В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Накъде е насочен полетът на авиоиндустрията у нас

Кап. Йовко Йоцев, Главен секретар на Асоциацията на авиокомпаниите в България (АБА)

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

По редовни линии към момента оперира единствено „България Ер“. В чартърните превози се намесват още няколко големи авиокомпании като BH Air Bulgaria Air Charter, като, разбира се, и „България Ер“ участва на този пазар. В момента се зараждат още няколко авиокомпании, които поставят за цел в развитието си именно участието в чартърните полети.

Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова кап. Йонко Йоцев, Главен секретар на Асоциацията на авиокомпаниите в България (АБА). Тема в минутите след 12:30 бяха тенденциите в авиосектора в България.

„Чудесно, е, че и каргопревозвачите се реализират много успешно. За съжаление, нашият пазар не представлява сериозен потенциал от гледна точка на превоз на товари, но тези превозвачи оперират чудесно на европейския пазар“, заяви още той.

„Българските авиокомпании, въпреки жестоката конкуренция, през 2016 успяха да запазят високите обеми по отношение на пътници, както по редовни, така и по чартърни полети. В същото време, това, което е особено обнадеждаващо, е, че българският пазар реализира един страхотен потенциал, което се оказа неочаквано и за самите нас. За 2016 в сравнение с 2015 отчетохме ръст с 23% (в броя на пътниците, преминали през българските летища – бел.ред.) - нещо, което е много значително като събитие“, добави кап. Йоцев.

„Запазва се абсолютният обем на превозените пътници, но бавно намалява делът на българските авиокомпании, особено що се отнася до превоза по редовни линии. Но това е една напълно естествена тенденция предвид това, че българският пазар очевидно предизвиква интереса на много авиокомпании, включително и на големи нискотарифни такива“, отчете още гостът в студиото.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие