В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Накъде сочат знаковите избори в Германия

Симеон Василев във В развитие, 23.03.2017

Симеон Василев, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Симеон Василев, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Германските избирателни урни ще бъдат пълни с много политическо съдаржание. Изборите са като скачени съдове. Интересно и е какво ще се случи във Франция, защото външнополитическите проблеми и проблемите на сигурността ще окажат голямо влияние върху изборите в Германия. Това каза журналистът Симеон Василев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgariа с водещ Николай Кръстев. 

"Германия винаги е била в не много конфортна позиция - когато не се намесва, реакцията е "Как може!", а когато се намесва навява спомени. След Brexit нейните отговорности и дискомфорт се увеличават". 

Кризите не са нетипични за Европейския съюз, защото той е създаден във времена на криза и през цялото си съществуване е бил съпътстван от кризи, каза гостът. По думите му въпросът е в овладяването на тези кризи, а "те станаха прекалено много". "Трябва да има политици, които да ги овладеят, а стабилизиращият фактор е интеграцията. Интеграцията значи сигурност". 

"Една общност е стабилна, за да е стабилна трябва да има обща конституция (нямаме, тя бе убита от френската гилотина), обща армия (нямаме) и третото условие е - общи пари (и това го нямаме). Това са трите елемента, които могат да дадат стабилност". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие