В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Английската централна банка ще действа внимателно с увеличаването на лихвите

Александър Николов, трейдър, във В развитие, 23.03.2017

Трейдърът Александър Николов. Директно включване от Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Трейдърът Александър Николов. Директно включване от Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не терористичният акт, който преживя вчера Лондон, а други фактори влияха на пазарите във Великобритания днес. Това каза трейдърът Александър Николов в директно включване от Лондон в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

Британската лира е една от най-добре фундаментално поставените валута към настоящия момент, подчерта трейдърът. По думите му през последните няколко месеца се даде тласък на инфлацията, но Английската централна банка ще изчака, за да види ефекта от повишаването на лихвите от страна на Фед и каква ще бъде реакцията на пазарите - дали няма да се активира дългосрочно систематичен риск.

"Очакваме Английската централна банка да действа внимателно, каза Николов. Той поясни, че увеличение на лихвите може да се очаква едва, след като всички фактори са абсолютно сигурни. "Дори малко ще се движи след кривата на очакванията", категоричен бе специалистът.

След атентата в Лондон ясно се вижда какво на практика означава "развито общество", не само, защото хората са съпричастни и обединени, но и например чрез отношението и начина, по който трагедията се отразява в медиите. Така коментира Николов настроенията в столицата на Великобритания след кървавия атентат пред британския Парламент вчера. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие