В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските борси навлязоха в червена територия

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Вloomberg в Лондон, В развитие, 22.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Червената територия е завладяла Европа днес, като основните индекси последваха азиатските в понижението. Stoxx 600, Dax и CAC 40 са надолу с половин процент, докато FTSE100 губи около 0,8%. Това става след като т.нар. Тръмп търговия започна да се разпада, като акциите на финансовите и суровинните компании поведоха глобалната разпродажба. Това коментира в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова Сандра Килхоф от Bloomberg в Лондон.

„Акциите се понижават, след като инвеститорите поставиха под въпрос способността на американския президент да наложи своите политики в подкрепа на растежа, и това хвърли сянкa на съмнение върху т.нар. рефлационна търговия. В резултат, настъпи поскъпване при убежищата, като 10-годишните облигации във Франция понижиха доходността си с 5 базисни пункта до най-ниската през седмицата. Облигациите в Германия също намалиха доходността си“, добави тя.

"Лирата е на най-високото си ниво от почти месец, след като инфлацията надмина целевото ниво на Английската централна банка. Британската валута за кратко надмина 1,25 за долар преди да спадне, след като пробивът предизвика така наречения стоп трейд. Ръстът е почти 1%, след като данните показаха 2,3% инфлация във Великобритания за февруари, което надмина очакваните от националната банка 2% - това се случва за пръв път от 2013 насам", каза още Килхоф.

Очаквайте видео с целия коментар!

Последни новини
Още от В развитие