В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Авиокомпаниите със загуби заради забраната за пренос на електроника

Пазарен коментар на Симин Демокан, В развитие, 22.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Акциите на авиокомпаниите са сред най-големите губещи, след като САЩ и Великобритания обявиха, че забраняват носенето на компютри в ръчния багаж за полети от някои страни от Близкия изток и Северна Африка, включително и Турция. Акциите на турските авиолинии се понижават след забраната за електроника в ръчния багаж, обявена от САЩ и Великобритания – какви са реакциите? Акциите на Turkish airlines в момента са поевтинели с над 3%, след като вчера затвориха със загуба от 3%. Това е най-големият срив от декември. Това коментира в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова изпълнителният продуцент на Bloomberg в Истанбул Симин Демокан.

„Забраната е сигнал за евентуални притеснения, свързани със сигурността, което пречи на инвеститорския апетит към акции на авиационните компании. Министърът на транспорта на Турция Ахмет Арслан направи изказване днес. Той заяви, че Турция спазва всички международни правила за сигурност и поиска страната да бъде изключена от забраната“, добави тя.

„Споразумението на Турция с Европейския съюз за ограничаване на кризата с бежанците изглежда е пред срив, според турския министър по европейските въпроси. Пред Bloomberg Омер Челик описа сделката като едностранчива и заяви, че Турция не е задължена да продължи да я прилага“, премести фокуса върху актуалните политически събития тя.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие